Welk formaat envelop heb ik nodig?

Enveloppen gebruik je meestal om brieven of documenten in allerlei afmetingen en diktes in te versturen of te transporteren. Daarom zijn er veel verschillende soorten en formaten enveloppen. Maar hoe kies je nou de juiste envelop? Het antwoord op deze vraag vind je in deze blog.

65 x 105 kraft 70 grs bruin FSC gegomd

Waar moet je op letten bij het vinden van je envelop?

Ben je op zoek naar de perfecte envelop om jouw inhoud in te verzenden, maar weet je niet waar je op moet letten? Geen zorgen! Wij hebben een aantal punten voor je op een rijtje gezet om de juiste keuze wat makkelijker te kunnen maken.

  • Formaat: Het eerste waar je op moet letten, is het formaat van de envelop. Kies een envelop die past bij de inhoud die je wilt verzenden.
  • Materiaal: Kies het gewenste papier wat er bestaat in dit formaat. Dat kan zijn: wit, ECO offwhite, digitaal/lasergeschikt of gerecycled papier.
  • Venster: Bedenk of je een envelop wilt zonder venster of met venster en/of welke vensterstand voor je dan handig is.
  • Sluiting: Daarnaast verkopen wij enveloppen met verschillende sluitingen, zoals een gegomde klep, een envelop met een strip of een puntklep. Overweeg welke type sluiting het meest handig en veilig is voor je verzending(en).

Ruimte rondom de kaart of brief

Om de inhoud van de envelop goed te laten passen adviseren wij om minimaal 5 millimeter ruimte rondom aan te houden.

Een Envelop Per Gelegenheid

Denk aan een begrafenis envelop of een envelop van de belastingdienst
Voor elke gelegenheid is wel een envelop te verkrijgen. Denk hierbij aan de gekleurde enveloppen baby blauw en baby roze voor geboortekaartjes, de rouw enveloppen voor een begrafenis of crematie en een wenskaart envelop voor trouwkaarten of een uitnodiging te versturen.

Welke kleur envelop moet ik kiezen?

Zoals hierboven beschreven.. Zijn de verschillende kleuren gebonden aan een bepaalde situatie? Waarom worden bijvoorbeeld gouden enveloppen zo veel verkocht op internet?
Wereldwijd worden witte enveloppen veel gebruikt. Deze standaard kleur is voor nagenoeg op alles toepasbaar. Toch komen gekleurde enveloppen steeds meer in opkomst. Veel bedrijven kiezen voor een gekleurde envelop die aansluit op de kleur van het bedrijfslogo of de huisstijl. Maar ook particulier of in winkels zie je bijvoorbeeld ook traditioneel de kleuren groen en rood steeds meer tussen de post verschijnen tijdens de kerstperiode. Ook zie je steeds meer dat verschillende wenskaarten zoals beterschap-, sterkte- en bedankkaarten bijvoorbeeld niet meer met een standaard witte envelop worden verkocht maar met een zilveren- of gouden envelop.

Enveloppen voor standaard papier

Wat zijn de meest gebruikte maten en waarom?
Je moet ten alle tijde natuurlijk zelf rekening houden met de inhoud die je wilt versturen of dat past in een standaard envelop. Maar de meest gebruikte formaten zijn toch de C5 envelop (162 x 229 mm) en de C4 envelop (229 x 324 mm). Dit omdat in deze enveloppen meerdere A5 of A4 papieren in verstuurd kunnen worden.

Andere blog berichten

Geschiedenis van de envelop

De envelop, een alledaags voorwerp dat we vaak als vanzelfsprekend beschouwen, heeft een rijke en [...]

Hoe worden enveloppen gemaakt?

Waarvoor wordt een envelop gebruikt? Inmiddels is tegenwoordig de envelop een hulpmiddel geworden in ons [...]

Welk formaat envelop heb ik nodig?

Enveloppen gebruik je meestal om brieven of documenten in allerlei afmetingen en diktes in te [...]

Duurzame/Milieuvriendelijke Enveloppen

Met de toenemende focus op milieubewustzijn is het kiezen van milieuvriendelijke enveloppen een slimme en [...]

%d bloggers liken dit: