Home » Blog » Enveloppen » Hoe verstuur je een envelop?

Hoe verstuur je een envelop?

Tegenwoordig kijkt men er niet meer vreemd van op als ze een factuur, reclame of een andere mededeling per mail ontvangen. Sinds de lockdown van corona zijn wij met zijn alle steeds meer per mail gaan versturen. Facturen versturen bijvoorbeeld werd niet meer per post gedaan maar digitaal. Dit omdat mensen thuis gingen of moesten werken en niet meer op locatie van het bedrijf zelf aanwezig waren. De jeugd van tegenwoordig is hiermee opgegroeid en zou het internet niet meer kunnen weg denken. Makkelijk even snel communiceren met elkaar online ging bijvoorbeeld vroeger met de vaste telefoonlijn telefonisch of zelfs voor de telefoon, per post. Iets wat de jeugd zich niet zou kunnen voorstellen.

Wat heb je nodig?

Wil je een brief of een kaart verzenden? Dan zijn postzegels en enveloppen een belangrijk onderdeel hiervan. Een envelop geeft bescherming aan je brief of kaart en zorgt ervoor dat niet iedereen je boodschap leest. De postzegels geven aan dat de benodigde verzendkosten zijn betaald en dat je post klaar is om bezorgd te worden! Zorg altijd ervoor dat je de juiste hoeveelheid postzegels plakt voor het gewicht en de grootte van je post, om onnodige vertragingen te voorkomen. Geen postzegels in huis? Tegenwoordig is het ook mogelijk om je post te “frankeren” online. Dit heet postzegelcode. Een postzegelcode koop je eenvoudig online en je ontvangt snel een code die je op de brief of kaart kunt schrijven. De brief kan dan direct op de post.

Welk formaat envelop heb je nodig?

Om de inhoud van de envelop goed te laten passen adviseren wij om minimaal 5 millimeter ruimte rondom aan te houden. Let er wel op dat er met het verzenden van een envelop een bepaalde maximum aan verbonden zit. Het maximale formaat wat door de brievenbus past (en geaccepteerd wordt bij de post) is het formaat: 380 x 265 x 32 mm met een maximum gewicht van: 2 kg. Wil je toch iets versturen dat groter is dan bovenstaand formaat, dan zou u in plaats van brievenpost versturen een keuze moeten maken om een “pakket” te versturen.

Voor meer informatie bekijk onze andere blogpost: Welk formaat envelop heb ik nodig?

Bekijk onze meest verkochte enveloppen.

In de top 3 staat bij ons op nummer 1: de C5 envelop. Dit is een envelop met een venster links, 90 grams, met een gegomde klep:

  1. https://www.enveloppen.nl/product/c-5-vl-bankpost-90-grs-wit-fsc-gegomd/ Deze envelop wordt vaak gebruikt voor of bij het couverteren van bijvoorbeeld een mailing. Hierna volgt de EA5. Een envelop met een links venster, 90 grams en een strip.
  2. https://www.enveloppen.nl/product/ea-5-vl-bankpost-90-grs-wit-fsc-strip/ Dit is een iets kleiner formaat dan de nummer 1 verkochte envelop bij Enveloppen.nl. Ideaal om bijvoorbeeld een A4 1 keer gevouwen te versturen.
  3. Dan de laatste envelop: https://www.enveloppen.nl/product/c-4-a-zv-bankpost-120-grs-wit-fsc-strip/ Een C4 envelop zonder venster met een gewicht van 120 grams en voorzien van een strip, ideaal om meerdere ongevouwen A4 blaadjes in te versturen.

Wat kan je wel versturen en wat niet?

Sommige goederen en/of stoffen mogen niet per post verstuurd worden. Dit omdat het gevaarlijk, illegaal of schadelijk voor de gezondheid kan zijn. Denk hierbij aan wapens, illegale drugs en/of gevaarlijke stoffen. Jij bent eindverantwoordelijk voor je zending, dus controleer altijd vooraf of je iets mag versturen of niet. Als je zending iets bevat wat niet verstuurd mag worden, loop je het risico dat het vernietigd wordt of in beslag genomen wordt door de inspectie of politie. Twijfel je? Alles staat vermeld op de Post NL website wat er wel en niet verzonden mag worden. https://www.postnl.nl/zakelijke-oplossingen/post-versturen/postbezorging-en-aanlevering/verboden-goederen-en-stoffen-binnenland/.
Maar ondanks wat er allemaal niet verstuurd mag worden, mag er ook een hele hoop wel verstuurd worden. Denk hierbij aan kleine bestellingen via het internet zoals sieraden, kunstaas, boeken, oordopjes, telefoonhoesjes, usb sticks etc. Om deze producten tijdens het vervoer te beschermen worden hiervoor vaak de luchtkussen enveloppen gebruikt. De luchtkussen enveloppen zijn een perfecte oplossing voor het verzenden van kleine kwetsbare materialen. De luchtkussen enveloppen zijn gemaakt van stevig papier en hebben aan de binnenzijde een beschermende laag gemaakt van milieubewuste honingraad en/of plastic folie.

Hoe werkt frankeren?

Welke postzegels je op de post plakt, hangt af van het gewicht en de bestemming van je zending. De waarde van postzegels wordt tegenwoordig weergegeven met een cijfer (postzegel) of code (postzegelcode). Je plakt binnen Nederland een postzegel met het cijfer 1 op brieven tot en met 20 gram. Het cijfer 2 gebruik je voor brieven vanaf 20 tot en met 50 gram. Voor zwaardere post (350 gram tot 2 kilo) en/of enveloppen groter dan C4 formaat (229 x 324 mm) gebruik je de XL-zegel. Zorg er wel voor dat de postzegel altijd correct wordt geplaatst. Houd rekening mee dat de postzegel in de rechterbovenhoek geplaatst moet worden, ongevouwen, onbeschadigd en niet bedekt is met tape. Dit kan namelijk de geldigheid ervan beïnvloeden. Door de juiste postzegel te kiezen en deze correct te plaatsen, kun je ervoor zorgen dat je post veilig en op tijd aankomt op de gewenste bestemming zonder enige vertragingen en/of extra portokosten. Portokosten ontvang je bij onderfrankering. Onderfrankering wil zeggen: onvoldoende postzegels geplakt op de brief/post. De extra kosten zijn voor de afzender. De afzender ontvangt een portokaart en moet dan het ontbrekende bedrag aan postzegels betalen plus administratiekosten.

Monsterenveloppen en brievenbuspakjes

Monsterzak enveloppen en brievenbusdozen zijn populaire verzendopties voor particulieren en voor bedrijven die kleine items willen versturen zonder hoge verzendkosten. Beide producten passen gemakkelijk in de standaard brievenbus, waardoor je verzendkosten kunt besparen. De monsterzak enveloppen en brievenbusdozen zijn niet alleen populair door de lage verzendkosten maar ook omdat beide producten een optimale bescherming bieden voor je te verzenden product.

Andere blog berichten

Hoe verstuur je een envelop?

Tegenwoordig kijkt men er niet meer vreemd van op als ze een factuur, reclame of [...]

Geschiedenis van de envelop

De envelop, een alledaags voorwerp dat we vaak als vanzelfsprekend beschouwen, heeft een rijke en [...]

Hoe worden enveloppen gemaakt?

Waarvoor wordt een envelop gebruikt? Inmiddels is tegenwoordig de envelop een hulpmiddel geworden in ons [...]

Welk formaat envelop heb ik nodig?

Enveloppen gebruik je meestal om brieven of documenten in allerlei afmetingen en diktes in te [...]

Duurzame Enveloppen

Met de toenemende focus op milieubewustzijn is het kiezen van milieuvriendelijke enveloppen een slimme en [...]