Home » Blog » Enveloppen » Hoe worden enveloppen gemaakt?

Hoe worden enveloppen gemaakt?

Waarvoor wordt een envelop gebruikt? Inmiddels is tegenwoordig de envelop een hulpmiddel geworden in ons dagelijks leven voor verschillende doeleinden en niet alleen om brieven te verzenden. In de loop der jaren is het assortiment van de (standaard) enveloppen ontzettend breed geworden en veel milieubewuster. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de verzendzakken met de dubbele plakstrip die daardoor 2x gebruikt kan worden en waar veel meer in verzonden kan worden zoals meerdere soorten kledingstukken. Niet te vergeten de Cairebags, de luchtkussens zonder plastic.
Naast het voordeel dat dit een ook een milieuvriendelijke alternatief is, zijn ze ook goed voor het beschermen en veilig tansporten van uw goederen naar de geadresseerde.

65 x 105 kraft 70 grs bruin FSC gegomd

De productie van de envelop.

Onze enveloppenlijn worden op 2 verschillende manieren geproduceerd. Veel van deze enveloppen worden vanaf een rol papier gemaakt (rollenproces) en de andere vanuit bladproductie (bladproces). Maar wat is dit nou precies?

Bladproces:

Bij het bladproces snijdt men eerst plano vellen papier met een snijmachine op maat. Vervolgens stanst men deze gesneden vellen. Het blanco of voorbedrukte papier is nu dus gesneden en gestanst. Dit papier heet ‘stanslingen’. Deze stanslingen laten de planovorm van de uiteindelijke envelop zien. Ondertussen zorgt de machine er ook nog voor dat er een binnendruk in de envelop komt, waardoor deze ondoorzichtig wordt. Bij binnendruk wordt de binnenkant van de envelop voorzien van een, meestal effen, kleur. Wij gebruiken hiervoor een eigen gemaakte pms kleur (grijs) met een eigen gepersonaliseerde binnendruk. Tijdens dezelfde productiegang brengt de machine ook indien gewenst het venster in de envelop aan. Naast het venster, eventuele bedrukkingen, vouwen en plakken, brengt deze machine ten slotte ook de klepgommering aan waarmee u de envelop bij gebruik dichtplakt.

Rollenproces:

Bij het maken van enveloppen volgens het rollenproces maakt de fabrikant gebruik van rollen papier in plaats van gesneden plano vellen. Bij rollenproductie wordt in de machine het papier gesneden, gevouwen en geplakt tot een envelop. Des gewenst kan er een binnendruk, een venster en eventueel een buitendruk in flexo worden aangebracht. In tegenstelling tot bladproductie waar een binnendruk en venster eerst op een andere machine worden aangebracht. Wat deze ook duurder maakt.

Hoe worden enveloppen bij Enveloppen.nl gemaakt?

De meest gerecyclede materialen in Europa zijn: aluminium, staal, glas, papier en plastic. Steeds meer mensen letten tegenwoordig op duurzaamheid en kopen milieuvriendelijke producten. Denk hierbij aan herbruikbare drinkflessen, broodtrommels en groente, fruit & brood zakjes. Wij als drukkerij zijnde hebben ook een paar duurzame en verschillende opties uitgebracht op de markt, zoals; enveloppen laten maken op 100% gerecycled papier (onze lijn Ordonnans Recycled en onze Ordonnans Color bruin kraft op allerlei verschillende formaten) en ook gebruiken wij papier van landbouwafval (onze papieren gerecyclede tassen). Wil je meer weten over onze duurzame/milieuvriendelijke enveloppen? Kijk dan naar onze blog: duurzame/milieuvriendelijke enveloppen voor meer informatie over verduurzamen, het bedrukken van en het recyclen van de enveloppen.

Enveloppen bestellen bij Enveloppen.nl

Het bestellen van enveloppen bij Enveloppen.nl is eenvoudig en handig. Met slechts een paar klikken kunt u de gewenste enveloppen selecteren en uw bestelling plaatsen. Bedrukt of onbedrukt, wij zorgen voor een snelle levering zodat u snel aan de slag kunt!

Andere blog berichten

Hoe verstuur je een envelop?

Tegenwoordig kijkt men er niet meer vreemd van op als ze een factuur, reclame of [...]

Geschiedenis van de envelop

De envelop, een alledaags voorwerp dat we vaak als vanzelfsprekend beschouwen, heeft een rijke en [...]

Hoe worden enveloppen gemaakt?

Waarvoor wordt een envelop gebruikt? Inmiddels is tegenwoordig de envelop een hulpmiddel geworden in ons [...]

Welk formaat envelop heb ik nodig?

Enveloppen gebruik je meestal om brieven of documenten in allerlei afmetingen en diktes in te [...]

Duurzame Enveloppen

Met de toenemende focus op milieubewustzijn is het kiezen van milieuvriendelijke enveloppen een slimme en [...]